Stranicu uređiva i ažurira glasnogovornica J.P.Vodovod Marina Sušac

Dostupni na: Tel: 00 387 36 314 890 , Mail: vodovod.mostar1@tel.net.ba

R1/R2

2018-02-21 07:30:49

 

             RJ1/RJ2:

             Cijenjeni potrošači, vodoopskrba je uredna.

MJERE ZAŠTITE VODOVODNIH INSTALACIJA U ZIMSKIM UVJETIMA

2017-12-11 07:56:56

Korisnici su dužni u zimskim uvjetima zaštititi od smrzavanja vodomjer i druge priključne instalacije u vodomjernom oknu, jer niske temperature mogu uzrokovati puknuće vodomjera i cijevi internih vodovodnih instalacija, naročito ako su cijevi plitko postavljene ili prolaze negrijanim dijelovima objekta kao što su garaže, podrumi i dvorišta ili se objekti rijetko koriste.

U cilju sprječavanja štete koju korisnicima može nanijeti smrzavanje (zamjena vodomjera, štete od poplave i sl) preporučuju se slijedeće mjere zaštite:

  • Provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena a unutrašnjost okna suha, a u slučaju niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okna npr. dekama ili drugim tkaninama, stiroporom, staklenom vunom ili nekim drugim termoizolacijskim materijalima.
  • Ispustite vodu iz slavina u dvorištu.
  • Interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, ispraznite ili toplinski izolirajte npr. filcom ili građevinskom folijom.
  • U objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te ako odlazite na duži put, obavezno zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu.
  • Pripazite na vodovodne instalacije u prostorima s nezaštićenim otvorima (razbijeni prozori i sl.)
  • Pronađite ventil iza vodomjera kako biste na vrijeme zatvorili dotok vode u slučaju puknuća cijevi i time smanjili materijalnu štetu.